dilluns, 21 de desembre del 2009

històric Barça!


El que ha aconseguit aquest Barça actual és simplement històric, brutal, bestial, insuperable, espectacular! Cal dir que l'èxtasi més important ja va arribar a finals de la temporada passada, amb el triplet, els tres títols més importants jo crec; però els tres més que han aconseguit durant aquesta, i que deriven d'aquells tres primers, culminats amb el Mundialet de Clubs de dissabte, no fan més que confirmar el nivell estratosfèric d'aquest equip. Només cal veure que mai cap equip havia aconseguit una fita així, si més no amb el mateix nombre de títols: 6!!!
És que crec que no som plenament conscients del que realment significa tot això, és quelcom que segurament no tornarem a viure. I n'és una peça clau i fonamental el líder d'aquest grup, l'home que vam veure plorar dissabte a Abu Dhabi, Pep Guardiola, gran Pep. No fotem cagarel·la i que renovi, no vull sentir a parlar de descansos ni conyes marineres...!


Un dels noms propis d'aquest Barça queda clar que és Lionel Messi, que per més inri, va marcar el gol decisiu del Mundialet de Clubs de la FIFA a la pròrroga contra Estudiantes (tot i que Pedro, el recordman del Barça aquesta temporada, n'havia fet un de no menys important en el temps de descompte). L'argentí ja va guanyar la Pilota d'Or i ara totes les apostes sembla que apunten a que, aquesta mateixa tarda, guanyi el FIFA World Player, que opino que hauria de tenir més prestigi que el de France Football, ja que és entregat per jugadors, entrenadors i gent de futbol de veritat, i no per periodistes, però en fi. El que vull dir amb tot això és que crec que Xavi Hernández també es mereixeria aquest guardó quasi tant com l'argentí, i tenint en compte que ja va guanyar la Pilota d'Or, i que té molts més anys per endavant, em semblaria molt just que el de Terrassa s'endugui el premi de la FIFA, o en tot cas el 2n lloc, i no un altre 3r lloc que el desmereix en favor de Cristiano Ronaldo, que considero que no mereix tant aquest any, ja va tenir l'anterior.



Aprofito que parlo d'esport i de futbol per dir que tinc ganes d veure el Catalunya-Argentina de demà, ja que em sembla que fa força temps que no podem veure la Selecció amb tots els jugadors de primer nivell a dispoció del tècnic, que demà, per primera vegada, serà Johan Cruyff: Xavi, Cesc, Piqué, Valdés, Bojan, Puyol, Busquets, Capdevila, Verdú, etc. No pinta gens mal la cosa, la veritat, i a mi personalment em sembla força competitiu un onze com aquest: Valdés - Puyol, Piqué, Lopo, Capdevila - Busquets, Xavi, Verdú, Cesc - Bojan, Sergio Garcia.
A tot això cal sumar-hi l'interès que comporta l'estrena de Cruyff a la banqueta catalana, i el duel de banquetes que es donarà entre aquest i Maradona (encara que el tècnic argentí no pugui seure a la banqueta per una sanció de la FIFA), dos grans cracks de la història del futbol que s'enfronten des de la banda.


Edit: M'havia colat posant Iniesta entre els jugadors de Catalunya, i no hi serà. Però és que el tinc taaant assumit com "el català de Fuentealbilla"....! Ja he canviat l'onze.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada